QUELLE 2008 TavaszNyár divatbemutató a T-Com Székházban (április 10.)

Létezik-e Magyarországon olyan nő, aki ne ismerné a QUELLE-t, de legalábbis ne találkozott volna már minimum egyszer a katalógusukkal?


QUELLE tavasz, QUELLE nyár

Létezik-e Magyarországon olyan nő, aki ne ismerné a QUELLE-t, de legalábbis ne találkozott volna már minimum egyszer a katalógusukkal? Nem hinném. De hányan jártak ezek közül a nők közül a divatbemutatójukon? Gyanítom, kevesen, pedig 2008. április 10-én nem először rendezte meg a Quelle a sajtóban is visszhangot keltő bemutatóját, melynek helyszínéül idén a T-Com Székház aulája szolgált. Nem csalás, nem ámítás, 2007 óta már nem csak a katalógusban vagy az interneten szemlélhetjük meg a csomagküldő szolgálat ruháit, hanem bizony a kifutóra lépő modelleken is - amelyekre az első sorban helyet foglaló Koós Réka, Horváth Éva és Geszler Dorottya is kíváncsinak bizonyult. Az 1927-ben Németországban alakult Quelle ma már Európa szerte 15 országban van jelen, s a többi hasonló cégnél is megtalálható alapszolgáltatások mellett számos újítást vezetett be – tudhattuk meg Dr. Axel Steuernageltől, a QUELLE közép-kelet-európai vezetőjétől.



Itthon még csak kamasz, Németországban már idős hölgy…

Aliz T. és H. LeventeA tavaly 80. születésnapját ünneplő QUELLE egy igazán modern épületben, a T-Com Székházban tartotta meg 2008 Tavasz/Nyári kollekciójának bemutatóját. A fémszerkezetes, üvegtetős aula erre az estére egy fehér kifutónak adott helyet, valamint a terem szélére húzódó svédasztaloknak és kerek, fehér/kék abrosszal leterített, gólyalábú körasztaloknak. A kezdésig ki pezsgővel, ki gyümölcslé kortyolgatásával múlatta az időt, amelyeket a körbejáró pincérek tálcájáról vehettünk magunkhoz. Nem sokkal nyolc után azonban mindenki elfoglalta a helyét, s Harsányi Levente felkonferálását követően a kifutóra lépett Dr. Axel Steuernagel majd Aliz Tepfenhart, a QUELLE magyarországi ügyvezető igazgatója, akik bemutatták az egybegyűlteknek a cég nemzetközi és hazai tevékenységét, fő jellemzőiket és természetesen az újításokat is. Megtudhattuk, hogy Magyarországon immár 15. éve rendelhetünk a QUELLE-től – tehát nálunk még csak a kamaszkorát éli a Németországban sokat látott idős hölgy -, s ennek megünneplésére, a QUELLE 2008-as tavaszi/nyári kollekcióját felsorakoztató divatbamutató végén, egy zsúrkocsin hatalmas tortát görgettek a kifutóra.

Milyen is az ilyen?

QUELLE 2008 tavasz/nyárNőiesség, elegancia és némi sportosság jellemezte a QUELLE kollekcióját, amely leginkább a hölgyeknek szólt, bár akadtak azért férfi viseletek is: öltönyök és terepmintás ¾-es nadrágok egyaránt. A miniruhák és kaprinadrágok felvonulása előtt azonban még Fekete Szilvia marketingvezetővel váltottunk néhány szót a QUELLE-ről és a később meg is szemlélt kollekcióról.

HazaiDivat.hu: Hányadik alkalommal láthatjuk a QUELLE ruháit a kifutón?
Fekete Szilvia:
Ez a QUELLE harmadik nagyszabású divatbemutatója. Bár már korábban is tartottunk kisebbeket, ami ilyen nagyobb volumenű, ilyen helyszínre van szervezve és sajtóvisszhangot is kelt, azok közül ez a harmadik.

HazaiDivat.hu: Mennyire jellemző, hogy egy katalógusáruház divatbemutatót rendez?
FSz:
Mi mindenképp szeretnénk ezzel hagyományt teremteni. A QUELLE a divat szószólója kíván lenni, ezért is szerveztük a divatbemutatókat az elmúlt egy évben.

HazaiDivat.hu: Milyen időközönként láthatunk titeket a kifutón?
FSz:
Félévente, ahogy a QUELLE főkatalógus is megjelenik, tehát egy tavasz/nyár illetve egy ősz/tél katalógusról beszélhetünk, aminek a kollekciójából mutatjuk be ilyenkor a modelljeink egy részét.

HazaiDivat.hu: Több országban is képviselteti magát a QUELLE, de ugyanazt a katalógust és kollekciót láthatjuk Bécsben is, mint itthon?
FSz:
Nem egészen. Azt mondhatjuk, hogy a közép-kelet-európai országok nagyon hasonló kínálattal rendelkeznek, az online megjelenésük is majdnem azonos, ám ez egy kicsit elkülönül a nyugat-európaitól - igaz a kelet-európai országok közt is vannak bizonyos különbségek. A QUELLE már 15 éve itt van Magyarországon, és folyamatosan figyeli a vásárlási szokásokat… ezeket ötvözzük a trendekkel s az, hogy mit kínálunk az itteni tapasztalatokon alapul, míg a bécsi kínálatot a bécsi kereslet határozza meg.

Empire ruha vagy tunika, ahogy tetszik - QUELLE 2008 HazaiDivat.hu: A nyugatiak trendkövetőbbek nálunk?
FSz:
Ezt így nem állítanám. Minden ország más és más. Például Románia ugyan keletebbre fekszik, viszont egy igen fiatal, igen dinamikus célcsoportot képez, az ő katalógusukban a nagyon fiatalos kollekciók kapnak helyet, míg nálunk inkább a klasszikus, hagyományosabb irányvonal dominál. Tehát nem lehet elkülöníteni, hogy a nyugati országok a trendkövetőek, míg a keletiek mind lemaradnak ezen a téren - országa válogatja. Eredendően Németországból indul ki minden, ami a QUELLE-vel kapcsolatos, ők szerzik be az árut, és megpróbálják jellemzően úgy összeválogatni a kínálatot, hogy az adott ország célközönségének megfelelő legyen.

HazaiDivat.hu: A katalógusaitok elég szerteágazóak, a kamaszoktól kezdve a kismamákon és férfiakon keresztül a műszaki cikkekig mindent felölelnek. Létezik mégis célközönség?
FSz: Igen, van egy alap célcsoport, őket célozzuk meg a főkatalógusunkkal. Családos, mégis modern, 30 év körüli fiatal hölgyekre fókuszálunk, akik minőséget szeretnének nyújtani maguknak és szeretteiknek. Ezen kívül kihoztuk a tematikus katalógusainkat is, amelyek speciális célcsoportoknak készültek, ilyen a Baba-mama katalógus, amely a fiatal anyukáknak és gyermekeiknek szól, a Játékvilág katalógus, a Testre szabott divat a teltebb hölgyeknek, 44-es mérettől, Férfidivat…egyszóval próbálunk mindenkire odafigyelni ezekben a tematikus kiadványokban. Ezen kívül különféle márkás termékeket is kínálunk: Adidas, Tom Tailor, Mustang, Esprit,Y.O.U., Puma...

HazaiDivat.hu: Melyek a legdivatosabb darabok idén tavasszal?
FSz:
Gyere, megmutatom…

Valóban hátra is vonultunk a backstage-be, ahol már javában folyt a készülődés. A modellek talpig sminkben, lófarokba fogott hajjal vagy épp toronymagas kontyban várták a kezdés időpontját. A jókora terem közepén, vállfákon, katonás rendben himbálóztak a ruhák, szekciókra különülve – ahogy majd a kifutóra is érkeztek. Végigtapogattam, jól megszemléltem őket, majd gyors léptekkel visszasiettem a helyemre, mert már kezdődtek is a beszédek, majd pedig, amire mindenki várt, a divatbemutató.

Forró nyár – forró hangulat

QUELLE <a href='/furdoruha.html' title='fürdőruha'>fürdőruha</a> pöttyökkel, 2008Nehogy valaki elpilledjen a sok beszédtől és a várakozástól, a bemutató azonnal a fehérneműs blokkal indított. Egy szürke alapon fekete pöttyös szett borzolta fel elsőnek a kedélyeket, a melltartón fekete csipkeszegéssel, majd egy fekete/kék áttetsző bugyijú együttes következett, nem kevesebb sikerrel. Az összhatást vörös lakktopánkákkal tetézték, amelyek leginkább Dorothy cipellőjére hasonlítottak az Ózból…egy nagyon merész Dorothyéra.

Uraknak a QUELLE-től, 2008Az alsóruhás lányokat meztelen felsőtestű fiúk követték terepmintás, 3/4-es nadrágban és farmerben. A fehérneműk után fürdőruhák következtek, amelyeken viszontláthattuk ismét a pöttyöket, klasszikus fekete/fehér kombinációban, esetleg piros/fehér variációban, ám ha idén valahogy mégsem akarunk babos bikiniben lejteni a strandon, hordhatunk helyette neonzöld és pálmalevél motívummal díszített darabokat is. A fazonok tekintetében még mindig a kétrészes modellek állnak az élen, push up megoldású vagy épp háromszög alakú felsőrésszel, normál pánttal, nyakban megkötőssel vagy lecsatolhatóval. Hozzáillő alsókból is bőven válogathatunk: alkatunknak megfelelően viselhetünk csípőszabású bugyit, tangát vagy kisnadrágot egyaránt. De annak sem kell bánkódnia, aki inkább az egyrészes modelleket kedveli, mert láthattunk ilyet is a kifutón, bordó/fekete mintázattal, hozzáillő strandkendővel.

Életre kelt katalógus

Black & white - QUELLE, 2008Még mindig divat a fekete/fehér összeállítás, jól láthattuk ezt a QUELLE bemutatóján is. A férfiaknál egy fehér nadrágra vethettünk egy pillantást fekete, galléros pólóval, a lányokon pedig megcsodálhattuk a fekete/fehér óriás virágmintás szoknyát vastag fekete övvel a csípőn, egy fekete kiskosztümöt, rövidke blézerrel, playboy nyuszis logóval díszített miniruhát vagy épp egy fehér kötött kisruhát/tunikát, a mély V alakú nyakkivágás körül bordás passzéval. A fekete és a fehér mellett láthattuk a kettő ötvözetét, azaz a szürkét is: egy enyhén redőzött mellrészű, ujjatlan top libbent elénk - mély, U alakú nyakkivágásában széles, flitteres sávval -, valamint egy empire szabású, visszabuggyosított aljú, ujjatlan ruhácska.

Itt a tavasz, jöjjenek a színek - QUELLE, 2008A színek tekintetében kedvelt párosításnak bizonyult a barna/kék variáció, valamint minden, ami élénk, már-már neon. Sárga/fekete mini hagymaszoknya, fekete toppal; éjszín cicanadrág a bokánál három fehér gombbal díszes, hozzá piros/fekete pöttyös rövid blúz - derekán vékony, megkötős övvel. Sárga, bő szabású, rövid fazonú kabátka ¾-es ujjal; farmerruha; dupla hatású, fehér/pink felsőrész; fehér/neonzöld tunika fehér nadrággal… mind-mind könnyed viselet, igazi nyári öltözék, s ha valamelyikhez kedvünk támad, még csak a boltba sem kell elmennünk érte, egyszerűen ragadjunk telefont, rendeljük meg postai úton vagy interneten, s legkésőb 30 nap múlva már az ölünkbe is pottyan a legújabb QUELLE ruhánk.

 

Fotók:

Fotók a QUELLE 2008 tavasz/nyár bemutatójáról

További cikkek a témában:

A Societá 2008. tavasz/nyár kollekciójának divatbemutatóján jártunk (március 28.)

Fehérnemű A-tól Z-ig (február 4.)

Mindent a Quelléről a HazaiDivat.hu portálon


Írta: Ekhó , Dátum: 2008-04-21






ALMAF