Covergirls divatshow 2008 TavaszNyár (május 29.)

A kellemes tavaszi estén csakúgy tobzódtak a hírességek a Budapest legszebb panorámájával rendelkező, Citadella Garden Hill teraszán.


Nemcsak a grácia, három a címlaplány is: Zimány, Bódi, Dukai

A kellemes tavaszi estén csakúgy tobzódtak a hírességek a Budapest legszebb panorámájával rendelkező, Citadella Garden Hill teraszán. A Sugarbird állófogadással egybekötött, exkluzív VIP divatbemutatójára Keleti Györgyi, Geszler Dorottya, Dér Heni, Debreczeni Zita, Hajdú Péter is kíváncsi volt, lévén, hogy az egyéves fennálláshoz közelgő márka tervezője, Jagasics V. Csonka Hedvig, ezúttal a három címlaplányt, Zimány Lindát, Bódi Sylvit és Dukai Reginát is bevonta a designer munka oroszlánrészébe. A limitált kiadású Covergirls kollekciót a modelleken, jelesül Debreczeni Dórin túl, szintúgy celebeken is megcsodálhatta a szivarozni sem rest nagyérdemű. Ex-villalakók: Ágica, Anett mellett énekesnők: Kovácsovics Fruzsina, Tóth Gabi sorjáztak a csillámokkal felszórt catwalkra, de Európa szépe, Laky Zsuzsi, a Nagy Fogyás Bogija és még az RTL-es műsorvezető, Pokrivtsák Mónika is megfordult a kifutón. És hogy milyen ruhaneműkből áll össze a három, irigyelt szépség ruhatára? - a babástól a sportosan elegánson át a nőiesig bezárólag, abból is ízelítőt kaptunk Tomán Szabina és Cseh Myra rendezésében.



Intro

Zimány Linda, Bódi Sylvi, Dukai ReginaA nyolc órára hirdetett divatbemutató kilenc óránál korábban ugyan egy pillanattal korábban sem kezdődik el, ez viszont cseppet sem zavarja a hófehér díszletek, és tengerzúgástól morajló, vagy épp New York-i utcazajtól hangos projektorok közé csöppenő nagyérdeműt. Ha Madonna szól, mindent szabad. A zenebonában még a gyanúsan piros welcome drinkeket is mindenki lelkesedéssel ereszti le a torkán. A korán érkezők még a regisztráció elmaradása felett is szemet hunynak. Felesleges papírmunka, itt tényleg mindenki, majdnem mindenki ismeri a másikat.

Ilyen bensőséges körülmények között Zimány Lindáék sem rejtőzködnek, igaz, néha muszáj hátraszaladniuk a backstagebe, nyilatkozni a kameráikat bőszen élező tévéseknek, de máskülönben jól érzik magukat a VIP társaságban. Ki-ki a saját tervezésű ruhájában feszít, míg Linda felül fekete, alul rózsaszín ruhában, Regina az elmaradhatatlan karika fülbevalón túl, farmerban és saját arcmásával ékített, strasszos pólóban, Bódi Sylvi talpig feketében mosolyog a sajtó képviselőire. Cseh Myráék már az utolsó simításokat végzik, a kifutó csillámos ragyogást kap, a szétszórt konfettiknek köszönhetően. Lassan minden elsötétül, legföljebb a város világít alattunk... A dübörgő, divatos diszkó slágerek és a pirosban, zöldben kaszáló lézerfény csak jottányival később csatlakozik a hangulatfokozó effektek sorába.

Beköszöntő

Covergirls divatshowAz est házigazdájának szerepét, az olasz Don Juan, Gianni Anoni vállalja magára, aki nemcsak a három címlaplánnyal, a közönséggel is boldogan kokettál. Túl azon, hogy egy régi, talján barátját is felfedezni véli a színpad körül tolongó sokaságban, a szép lányok után is élénk érdeklődést mutat. Bájos, ahogy a magyaron túl "ezek a lányok olyanok, hogy mindegyiken végig kéne menni" – állítja Dukai Regináékról, az angolt is töri, a covergirlst az isten szerelmére sem sikerül kimondania. Nincs baj, csak hullámzó kacagás. Direkt csinálja, vagy sem? – sosem derül ki.

Sugarbird történelem

Covergirls divatshowHazaiDivat.hu: Mit jelent a Sugarbird név, azon túl, hogy Cukormadár? Honnan jött a név ötlete és az "angolság"?
Jagasics V. Csonka Hedvig:
Cukormadár azért, mert alapvetően édes-aranyos kis szetteket tervezünk, logónk, a madár pedig egy hagyományos népmesés, kis karakter. Mindenképpen alapfilozófiánk, hogy „divatba hozzuk a magyart”. Az angolság? Szeretnénk külföldön is „hódítani”, a cukormadár szó viszont angolul kiejtve nagyon el lenne ferdítve, tehát Sugarbird–re változtattuk.

HazaiDivat.hu: Ki a célközönség?
JVCSH:
16-45-ig minden korosztály, aki szereti a szép, egyedi, minőségi termékeket. Továbbá, aki nem szeretne tömegáruban járni, mivel minden termékünk limitált.

HazaiDivat.hu: Általában minden tervező álma, hogy saját márkával rukkoljon elő, önnek ez sikerült, a Sugarbird lassan egyéves szülinapjához közelít. Mesélne egy kicsit az indulásról?
JVCSH:
Több mint 10 évet dolgoztam különböző cégeknél tervezőként, üzlettársam Miklósi Edit pedig 15 éves kereskedelmi tapasztalattal bír. Így alapítottuk a Sugarbird-et. Úgy gondoljuk, ma Magyarországon építeni kell a saját kultúránkat, értékeinket, mivel azt tapasztaljuk, hogy egyre inkább a külföldi divat, ill. gyártás dominál, de hiszünk abban, hogy mi is tudunk széles rétegeknek minőségi, márkás termékeket kínálni. Éppen ezért először Magyarországon felvállaltuk, ill. újra grafikáztuk a kedvelt magyar rajzfilmfiguráinkat is.

HazaiDivat.hu: Hogy született a mostani Covergirls kollekció ötlete?
JVCSH:
Három olyan lánnyal szerettünk volna mindenképpen dolgozni, akik a mai trendet képviselik, nevükkel fémjelezve hitelesítik.

HazaiDivat.hu: A lányok mennyire voltak partnerek a tervezésben? Kivel volt a legkönnyebb, kivel a legnehezebb együttdolgozni, miért?
JVCSH:
Maximálisan partnerek voltak, A-tól Z-ig részt vettek a munkában. Mindhárom lány pontosan tudta, milyen stílust, hogyan, milyen fazonokkal szeretne képviselni, talán Regina volt az, aki a legprecízebben, mindenben részt vállalt.

HazaiDivat.hu: Április 20-tól kapható a Sugarbird kollekció és ahogy hallottuk, egyes termékek már el is fogytak, újra kell gyártani őket. Mi a titka, a ruhák vagy a celebek hatnak inkább a vásárlóközönségre?
JVCSH:
Alapvetően még többen vásárolnak a tetszetős ruhák miatt, de volt már példa arra is, hogy kifejezetten a celebek miatt kerestek egy-egy fazont. Sajnos arra is volt példa, hogy miután megtudták, kinek a neve fémjelzi a kollekciót, inkább nem vették meg a ruhát.

Rubint RékaHazaiDivat.hu: Az ősszel megrendezett divatbemutatón Rubint Rékáé volt a főszerep, most pedig Lindáéké, lehet már tudni mi lesz a következő dobás, kik lesznek az új sztárok?
JVCSH:
A következő? Legyen meglepetés, de már mondhatom, nagyon különleges lesz! Természetesen a Covergirlst is folytatni fogjuk.

HazaiDivat.hu: A divatbemutató rendezője, Cseh Myra is "régi motoros" a szakmában, hogy esett rá a választás?
JVCSH:
Tomán Szabinával és Cseh Myrával dolgoztunk az előző divatbemutatón is, a divatszakmában eltöltött sok-sok év tapasztalatuk, minőséget feltételezett számunkra.

HazaiDivat.hu: Laky Zsuzsi ugyan egy lábsérülés végett nem vonulhatott fel fehérneműben, ezt a kis balesetet leszámítva, minden az előzetes tervek szerint zajlott a bemutató során?
JVCSH:
Igen, persze voltak váratlan helyzetek, de sikerült mindent megoldani.

Zimány Linda

Covergirls divatshowMint minden lány limitált szériájú kollekciója, Lindáé is saját márkajelzést kapott – halljuk Giannit. A sokáig csak magyar Britney-ként emlegetett, királynői szőkeség az L betűn túl egy impozáns strassznyalókát választott magának megkülönböztetésül, mely mondanunk sem kell, csak még tovább korbácsolta a Gianni által már egekbe srófolt kedélyeket. Ami a színeket illeti, Linda a babás, fagyis árnyalatokat részesítette előnyben, a rózsaszínt, a sárgát és a türkizt, de azért a klasszikus fekete-fehér atlétás, tangás párosítás elől sem zárkózott el.

A nyitányban VV Anett remekelt, Linda arcmásával ékített miniruhaként is remekül funkcionáló trikójában, a kacsójára, derekára kötözött, méretes rózsaszín masnik a kezében szorongatott vattacukorral harmonizáltak. Az édesség őrület alól egyetlen színpadra lépő modell és celeb sem vonhatta ki magát, így aztán a cukorfaló szépségek a nyalakodásnak köszönhetően, még egy meggyekkel telehintett francia bugyis, trikós fehérneműben is meglehetősen erotikusan festettek.

Covergirls divatshowA sportosan elegáns irányvonalat a rózsaszín cipzáras melegítő felsőhöz passzintott miniszoknya, a sárga felsőhöz társított bricsesz és a türkiz felsős forró sortos összeállítás képviselte, mindhármat, szigorúan magas sarkú szandival, mályvaszínű szalagokkal és kis zoknival viselték a modellek, ahogy a pántnélküli, „Sweet Candy” felirattal ékített, ugyancsak sportosan szexis topokat és feketében, fehérben úszó forró sortokat is.

Ami a szellős-mutatós nyári ruhákat illeti, a Linda által viselt világos és élénk rózsaszínből építkező, felül fekete remeket, hosszú és szupermini változatában is megcsodálhattuk, előbbi Kovácsovics Fruzsi bájának köszönhetően, még a kislányos, már emlegetett babás jelzőt is kiérdemelte, de kaptunk elől sliccelt, elasztikus rózsaszín darabot és szívékből masnizható, földet surló, empire fazonú feketét, fehéret is. 

Dukai Regina

Covergirls divatshowA vallottan sportosan elegáns vonalat képviselő bombázó neve királynőt jelent, így az ex Coca-Cola Ezüstlány és a világ legjobb nőjének címét nemrégiben elnyert modell, énekesnő nomen est omen alapon, a logóválasztásnál maradt a koronánál. Kollekciója a fekete-fehér-pink szenthármasságára épült, melyet a matrózminta, csík, csík, csík és a díszítőelemként alkalmazott, finom szaténszalagok hivatottak lezseren nőiessé tenni. 

Ami Lindánál mályvaszín vattacukor, az Regina esetében fekete-pink lufikká avanzsált. Le sem tagadhatnák, hogy szívbéli barátnők! A nyitányban a csinos léggömbökkel felszerelt Debreczeni Dóra és modelltársa vonult a kifutóra, falatnyi alsóban és stílszerűen, Regina tükörképével ékített fehér trikóban.

Covergirls divatshowMajd Viva Ágica következett, keresztbe-kasul csíkos, pántnélküli ruhácskájában, melyet a szaténszalaggal masnizható saru avatott teljessé. De a csíkos fehérneműket sem úsztuk meg, Tóth Gabi Madonnát meghazudtoló módon pózolt a színpadon kétrészesében, melynél már csak a frizuráját ékítő pink festékcsík lehetett figyelemfelkeltőbb. Az autentikusan matrózos alsók táborát némi pinkkel, feketével felturbózott darabok gazdagították. És persze forró sortokból is kijutott.

HazaiDivat.hu: Nemcsak inspiráltátok a Covergirls kollekciót, de a tervezésbe is belefolytatok. Hogy zajlott ez a közös munka?
Dukai Regina:
Nekünk nem az volt a feladatunk, hogy tervezzünk, Csonka Hédi tervezte meg a ruhákat, mi csak beleszóltunk, hogy mi az, ami tetszik, mi az, ami esetleg nem. Például, hogy milyen minta díszítse a ruhákat és milyen ne.

HazaiDivat.hu: Hogy tetszett a bemutató? Elégedett vagy az elkészült ruhadarabokkal?
DR:
Abszolút elégedett vagyok azzal, amit láttam. Azt hiszem, ennél büszkébb még nem voltam. A kollekció is sikeres, már van olyan darab, ami teljesen elfogyott, megvásárolták, tehát újra kell gyártani. Úgyhogy, ez egy nagyon-nagy dolog az életemben.

HazaiDivat.hu: Kedvenc darab?
DR:
Kedvenc darabom az a kis csuklyás, feliratos, forró sortos összeállítás volt.

Dukai ReginaHazaiDivat.hu: Hordod is ezeket a ruhákat?
DR:
Amikor sportolok, vagy otthon vagyok, illetve, ha bármi olyan alkalom van, mint ahogy most is, akkor felveszem.

HazaiDivat.hu: Hírességek is felvonultak a tourodban, miért épp őket választottad?
DR:
Tóth Gabi, Ágica, Polgár Kriszti, egy csomó olyan emberrel dolgozom együtt, akit magánemberként is szeretek, ezért esett éppen rájuk a választás.

HazaiDivat.hu: Nemrégiben első lettél az FHM férfimagazin bombázó választásán, hogy fogadtad a győzelmet?
DR:
Nagyon boldoggá tett, hogy a közönség úgy gondolta, én nyerjem meg, boldog vagyok tőle.

Bódi Sylvi

Covergirls divatshowAz abszolút nőiességet képviselő egykori nyuszilánynak, hála a választott sárkány motívumnak és a különleges szabásvonalaknak, sikerült a keleties hangulatot is megidéznie aranyban, pezsgőben, testszínűben és természetesen fekete-fehérben úszó, Gianni szerint „armanis” kollekciójában.

Se vattacukor, se lufi, helyettük tündöklő tavirózsák a modellek, köztük Laky Zsuzsi és Pokvritsák Mónika kontyában, csupa fekete-fehérben pompázó, csipkés fehérnemű, „nyuszibojtos” tangával.

Persze játszanak az érdekesen szabott, francia alsók is, a pántnélküli felsőrészek, ahogy a kínálatban megjelennek a csipkeékes, gésás selyembabydollok, és a dekoltázst hangsúlyozó, derék tájt húzott miniruhácskák is. Mind-mind a lá Bódi Sylvi, akinél még a fehér melegítő, ne adj isten hálóruha is csillogó ezüst strasszosan, elegáns kivitelben készül.

Levezető kör

Covergirls divatshowA Covergirls kollekció fináléjaként a fellépő sztármanökenek és modellek utószor piros-fehér csíkos kétrészesekben sereglettek színre, learatni a megérdemelt tapsot. A babérokat meghagyták a Sugarbird tervezőjének, V. Csonka Hedvignek és persze Zimány Lindának, Bódi Sylvinek és Dukai Reginának, akik a meglepetésnek szánt, Császár Előd által vezérelt férfikoszorúnak köszönhetően, hárman is duplán párra találtak, igaz, csak két szál kála és egy-egy dupla puszi erejéig. Vagy ki tudja? A party az alvó város fölött, Giannival, Jamie Oliver falatkáival még folytatódott…

Fotók:

Fotók Zimány Linda kollekciójáról a Covergirls divatshown - Citadella, 2008-05-29

Fotók Dukai Regina kollekciójáról a Covergirls divatshown - Citadella, 2008-05-29

Fotók Bódi Sylvi kollekciójáról a Covergirls divatshown - Citadella, 2008-05-29

Fotók a Covergirls divatshow Backstage-éről - Citadella, 2008-05-29

További cikkek a témában:

Divatbeszélgetés Dukai Regina, énekesnővel

Giorgio Armani, divattervező

A Rubint Réka nevével fémjelzett új Persona és Sugarbird kollekciók bemutatóján jártunk (november 8.)

Mindent a Covergirls divatshowról a HazaiDivat.hu portálon


Írta: MZ , Dátum: 2008-06-23






ALMAF