A Rubint Réka nevével fémjelzett új Persona és Sugarbird kollekciók bemutatója

Édes és dögös kollekció vonult fel 2007. november 8-án a Mammut II. legfelső emeletén lévő Tabu Restaurant & Longue hátsó termében felállított alkalmi kifutón.


Rubint Réka for PersonaCukormadarak és perszónák...

Édes és dögös kollekció vonult fel 2007. november 8-án a Mammut II. legfelső emeletén lévő Tabu Restaurant & Longue hátsó termében felállított alkalmi kifutón. A fehérnemű vonalat ezúttal a vadiúj és magyar Sugarbird márka képviselte, míg a nőies és trendi felsőruházatot az olasz Persona. Ám az igazi újdonságot Rubint Réka, fitness-gurunő jelentette, aki bizony most nem aerobikórát tartott az egybegyűlteknek, hanem az est háziasszonyaként a két márkának Réka nevével fémjelzett kollekcióját vonultatta fel.



Tabu tma

A taburl mindenkinek valami tiltott, mr-mr bűns dolog jut az eszbe, mrpedig mindannnyian tudjuk, hogy a tiltott gymlcs a legdesebb... Persze senki ne gondoljon semmi rosszra, imnti soraim csupn a Tabu nevnek szltak, amely nem bűnbarlangknt rta be magt a szrakozhelyek trtnetbe, hanem - tbbek kzt - egy vadonatj kollekci hzigazdjaknt.

A nv azrt ktelez, gy a helyszn kellőkpp sejtelmes, fantzit megmozgat miliője cseppet sem lepett meg. Flhomly, meleg barna sznvilg nmi bordval bolondtva - a vrforrals vgett -, s a baldachinos gyakra emlkeztető lőalkalmatossgok, amelyek a hts terem fala mentn hzdtak meg...

A brpultnl dtőket krhettnk - persze szigoran Update besorolst -, vagy a pincrek tlcjrl vehettnk magunkhoz egy - cseppet sem Update - des-krmes likőrrel tlttt pohrkt. A kifut kijratnl jobbrl, balrl Rka hatalmas portri hirdettk az j kollekcit, mgttk kapott helyet a backstage vilga, ahol fodrszok, sminkesek, modellek kszlődtek sernyen.

A rszletek hatalma

Ruhk s lnyok mindentt, sietős ltzkds, s mivel a divat tern a rszletek sem elhanyagolhatk, a kiegsztők, azaz Roberto Cavalli napszemvegeinek kiosztsa is megtrtnt a kulisszk mgtt. Az "okulrkkal" teli, hatalmas tska tatalma felett Benz Gabriella őrkdtt, a Cavalli szemvegek kizrlagos forgalmazja.

Roberto Cavalli 2008Ekh: Milyen alkalombl vagytok jelen ezen a bemutatn?
Benz Gabriella:
Nem csupn, mint kiegsztő vannak most itt a Cavalli szemvegek, hanem akrcsak Rka ruhi, mi is most debtlunk. Persze nem a mrka, csupn a 2008-as kollekci. A vilgon itt s most lehet elsőknt ltni ezeket a szemvegeket. A szakma is csupn egy hete ismerhette meg az j darabokat, a nagyrdemű pedig a mai estn szembeslhet a legfrissebb trenddel.

E: s mi a legfrissebb trend Cavallinl?
BG: Mindenkppen a nőies, finom vonalak. A vastag, műanyag keretek mr nem divatosak. Főkpp a '70-es veket idzik a formk, nagyon jellemző, hogy a lencsk hatalmasak, szinte a fl arcot betakarjk. Nagyon divatos most az arany s ezst keret, valamint a csillogs, ezrt dsztjk a szemvegeinket brilinsokkal s Swarovski kvekkel.

E: A szpsgk mellett mi szl mg ezek mellett a napszemvegek mellett?
BG: Az egszsg. Nem csupn eszttikusak, de nagyon hasznosak is, hiszen a legmodernebb szűrőkkel rendelkeznek, gy segtenek, hogy a szemnk ne krosodjon a klnbző sugaraktl. Sőt vannak olyan modellek is, amelyek kifejezetten a fnyre sttednek be.

E: Klnbzik egy tli napszemveg egy nyritl?
BG: Igen. A tli szemveg lencsje jval vilgosabb. Ez termszetesen nem azt jelenti, hogy kevsb vd, hiszen szűrni ugyangy szűr, csak nem ltjuk benne annyira "stten a vilgot".

E: Mennyirt vehetnk magunkhoz egy ilyen mindentud kiegsztőt?
BG:
50-120 ezer forint kztt mozog egy-egy Cavalli szemveg ra, de megri, mert ez nem csupn egy szimpla kiegsztő, annl jval tbb. "ldozz a divat oltrn!" ez a mottnk, s nha bizony megri az az ldozat...

ldozzunk ht

A Cavalli mellett, a kiegsztőket tekintve, egy klfldi dva neve is megjelent a bemutatn, Jennifer Lopez, illetve a szignjval fmjelzett cipők, amelyek ott virtottak a lnyok lbn. A loknis frtkrt a Zsidr Szalon felelt, a konferanszi szerept pedig Abahzi Csaba vllalta magra ezen az estn, aki stlszerűen a Rka arcmsval dszes, fehr alapon aranyszn mozaikmints plt viselte.

A fitneszkirlynőtől megtudhattuk, hogy a Sugarbird s a Persona egyarnt ltrehozott egy olyan kollekcit, amelyet Rka nevvel kapcsoltak ssze. Magyarorszgon ez az első olyan prblkozs, ahol egy hressg a nevt adja egy divatcg ruhihoz - klfldn mr szmos pldt lthatunk erre -, de a nagyszm rdeklődőt figyelembe vve, az tlet nlunk is műkdni fog.

A ruhkhoz azonban nem csak nvleg kapcsoldik Rubint Rka, hanem bizony a tervezsbe is aktvan belefolyt: bevallsa szerint, a kollekci teljes mrtkben tkrzi az zlsvilgt.

Ami a nadrg s a pl alatt rejtőzik...

Rubint Rka Star by Sugardbird 2007S milyen is a fitneszlady vilga? Sportos, jtkos, mgis nőies, legalbbis ez derlt ki a kifutra vonul fehrneműk lttn. Aki kedveli az apr topokat mly V kivgssal, s a kisnadrgokat, annak igazn kedvre tettek a tervezők, de az se bnkdjon, aki inkbb a tangra szavazna!

A sportos fazonok nmikpp ellentmondsosan hatottakaz igazn szexis, ttetsző anyagokkal s apr masnikkal, vagy pp a ktsornyi fodorral-bodorral, amelyek az egyik kisnadrg aljn dszelegve igazn pajkos megjelenst - s mlt szzadi rzetet - klcsnztek az adottdarabnak.

Rktl megtudhattuk, hogy a Sugarbird s a Persona felkrse remek lehetősget biztostott neki arra, hogy kitrjn a sportruha imzsbl, s megmutassa szemlyisge soksznűsgt. A lg kivlasztsakor is azrt dnttt a pillang motvum mellett, mert az kivlan szimbolizlja az rk megjulst, az tvltozs kpessgt, s nem utols sorban a szrnyalst - mindazt, ami szerinte őt is tkletesen jellemzi. A lgn lthat pillang szrnyait kt, egymsnak htat fordt, cirds, arany R betű formzza (Rubint Rka), ezt a motvumot mind a bemutat elejn, mind a vgn megcsodlhattuk az egyik (flmeztelen) modell htra festve.

Ami pedig a szneket illeti főkpp fehr, fekete, barna modellek vonultak a kifutra, arany nyomott mintkkal, esetleg rzsaszn szegssel. A fehrneműk kifejezetten a fiatalos vonalat kpviseltk, tartzkodtak a "megemelem-kirakom" ars poetictl, s "a vgzet asszonya" rzettől - amelyet azonban, valljuk be, sokan kedvelnk.Cskok, masnik s mesefigurk dsztettk a topokat, kisnadrgokat, egyedl a falatnyi tangk hatottak vrforralan, a tbbi modell inkbb kzvetett, ms mdon vonzotta a tekintetet.

s ami fell van...

Rubint Rka for Persona 2007Rka szerint a nők manapsg tl sok elvrsnak akarnak megfelelni, pedig az egyetlen, ami igazn lnyeges, hogy elfogadjuk magunkat. Ezrt ő nem is kveti a divat vltozst, szmra sokkal fontosabb, hogy egy ruha egyrszt minősgi darab legyen, msrszt megfizethető. A nevvel fmjelzett kollekcival kapcsolatban is fontosnak tartja ezt a kt szempontot, valamint azt, hogy a tiniktől egszen a 30-as korosztlyig minden nőnek szljanak a ruhi.

A felsőruhzat tagadhatatlan sztrjnak a cicanadrg bizonyult a bemutatn: fnyes anyagbl, fekete, lila vagy ezst sznekben, a boknl strasszos dsztssel. S hogy mit viseljnk hozz? Lezser tunikt, csnaknyak, vllrl leeresztett, cspőben szűk felsőt, fehret, fekett, szrkt vagy lilt - br taln nem kellett volna ugyanazt a modellt, minden sznben a kifutn is megmutatni. De hzhatunk fl rvidke hordszoknyt, vagy sorttal kombinlt fekete "kiskosztmt" is.

A kivillan hasaknak immr leldozott, a kifutt elfoglaltk a magastott derek nadrgok s szoknyk, ezernyi gombbal tetzve a ltvnyt. Aki a nőiesebb szabsokat rszesti előnyben, az is tallhatott magnak mellbeszabott rvidke egyberuhkat, a kt slgersznben: feketben s lilban.

Minden, ami fnyes, minden, ami csillog jelen volt Rka kollekcijban, legyen sz anyagrl, nyomott mintrl vagy apr kves dsztsről. Az rk kedvenc a fekete-fehr sszellts is helyet kapott a bemutatn, konszolidlt, hszn, buggyos ujj vagy knykig rő blzok s jfekete szoknyk, nadrgok szemlyben.

Termszetesen a farmer sem hinyozhatott a palettrl, egyenes szrral, indigkk sznben s a lakk minden formban: cipőn, vn, rvidke kabton.

A finl pedig lehetett-e volna ms, mint egy hatalmas torta a pillang lgval a tetejn, persze Update 1-es besorolssal...

Fotk a Rubint Rka for Persona divatbemutatrl - Mammut, Tabu, 2007-11-08

Fotk a Rubint Rka Star by Sugarbird fehrneműbemutatrl - 2007-11-08
Fotk a Rubint Rka Star by Sugarbird fehrneműkollekcirl - 2007
Fotk a Rubint Rka for Persona kollekcirl - 2007/08 ősz/tl

Írta: Ekhó , Dátum: 2007-11-14






ALMAF