Fehérnemű A-tól Z-ig (február 4.)

A tradicionális fehérnemű bemutatóra ezúttal az impozáns Béke Hotel hangulatos Shakespeare termében került sor.


RöschRösch, Fiore, Felina

A tradicionális fehérnemű bemutatóra ezúttal az impozáns Béke Hotel hangulatos Shakespeare termében került sor. Kit az extra magas, gyomorszorító csípőnadrág, kit a romantikus, chiffon fodrokkal ékített hálóingek kerítettek hatalmukba, egy biztos, a széles választéknak köszönhetően, a közönség soraiban helyet foglaló prominensek, Bódy Magdi, Endrei Judit, a tüneményes kisfiával érkező Jaksity Kata, Kertész Zsuzsa, Monspart Sarolta sem távoztak csalódottan, ahogy Szulák Andrea sem, aki megígérte, a nyári, füdőruhákat bemutató eseményre kislányát, Rosinát is magával hozza. De rajtuk kívűl is mindenki meglelhette a kedvére való, izgalmas darabot. Kivált, hogy a 2008 Tavasz/Nyári és a 2008/09 Ősz/Téli szezon újdonságait felvonultató vevőtalálkozó újdonságaként, idén a falatnyi csipke csodákon túl, a Bákatex jóvoltából, kiváló minőségű harisnyákkal is megörvendeztettek bennünket a műsor szervezői.



Intro

Talán nem túlzás két világról beszélni, egyről a forgóajtón innen és egyről azon túl- legalábbis ez az érzés kezd erősödni bennem, amint átlépem a hotel küszöbét. A londinerek arcán széles mosoly táncol, szinte kérdezni sem kell, kedvesen kalauzolnak a ruhatár, majd a bemutató előtti reggelinek helyt adó terem irányába. Még a kabátom, a ponchóm is fejedelmi kiszolgálást kap, akasztó híján, külön fogason végzi mindkettő. Le vagyok nyűgözve! Hát még odabent, pogácsa, narancslé, csokis-kakaós sütemények hada fogad, láttukra még az is elcsábul, aki egyébként soha, reggelire egyetlen falatot sem képes letuszkolni a torkán.

Ha valaki mégis ellent tudott állni a csábításnak, vagy épp már végzett a finom falatokkal, a bemutató cégek portékáit vehette górcső alá. Az alkalmi pavilonoknál nagyobb a tumultus, mint a terülj-terülj asztalkák körül, a csipkével ékített trikók, tűzpiros csíkokkal megbolondított fekete kétrészesek mágnesként vonzzák a nagyérdeműt. Egyszer persze minden jónak vége szakad, csakhogy valami még izgalmasabb vegye kezdetét. Tizenegy magasságában már mindenki az emeleti terem bársonyszékeit koptatja, tekintetét a kifutóra szegezvén várva, hogy elbájolja a fehérneművilág alfája és omegája.

Rösch

RöschElsőként az 1949-ben, Németországban alapított Rösch cég portékáival ismerkedhetünk meg, mely a fehérnemű forgalmazáson túl, a háló-, szabadidő- és fürdőruha gyártására specializálódott. A tavaly elért egy milliárdos bevétel után – tudjuk meg a cég képviselőjétől – idén újabb beruházásra készülnek, a kecskeméti üzemet gazdagítják készáru és nyersáru raktárral, helyet biztosítva a számítógépes tervező és szabásminta készítő munkahelyeknek is. A magyarországi Rösch tevékenységét helyből koordinálva, ezzel kelet-európai bázis szerepét szeretné megszilárdítani a szomszédos országokban.

Ami a Rösch újdonságait illeti, a Kft. 15. születésnapja alkalmából jubileumi szériával készül, a tavasz előhírnökeként alsóneműit vidám virágesővel borítja, választékát látványos, üde színvilágú hálóingekkel, pizsamákkal és köntösökkel gyarapítja. Az új trendekhez igazodva a fehér-fekete klasszikus csíkos darabok mellett, a szürkék lesznek az év slágerei. Míg augusztustól a fehérben és erős kékben játszó, Provence-i stílusú fehérneműket kereshetjük a boltokban, a karácsonyi időszak már a hűvös eleganciát árasztó selyemszériák bűvöletében telik majd.

A divatszériát a fekete, a piros és ekrü dinamikus kombinációi fémjelzik, a melltartók flexi cuposak, több irányba elasztikusak, vagy push upok. A toptermék megtisztelő címét – tudjuk meg az ismertetőből - a mellkosaras top érdemelte ki, mely szép formát varázsol viselőinek, így akár zakó alá is nyugodt szívvel felvehetjük.

Virágeső vagy Moulin hangulat

RöschA rövid bevezető után country dallamok uralják el a termet. Sarnyai Eszter vezetésével, kék-fehér virágnyomatos szatén köntösökben, romantikus, de egyszersmind elegáns hálóruhákban bájolják el a nagyérdeműt az esemény szépségei. A kifutóra sasszézó modellek hullámos frizuráját, Rózsa Erzsi hajremekeit, bájos-romantikus, fehér selyem szalag keretezi.

A hófehér és ezüstösen szikrázó szürke köntösökhöz, az ezüst kristályokkal ékített hálóruhákhoz már szikrázó diadém dukál, való igaz, ezekben a fejedelmi darabokban nemcsak a felvonuló manökenek, mindenki királynőnek érezné magát.

Aki a dögös vöröset, az izgató tűzpirosat szereti, kisvártatva az is megkapja a magáét, a hangulat a Moulin Rougeban sem lehetne forróbb. Míg a piros tanga, melltartó párosát a szexi harisnyatartó, a könyékig érő fekete kesztyű, no meg a nyakba kívánkozó tollboa teszi lehengerlővé, a sávnyi pirossal tüzesített fekete, míderes vagy melltartós kétrészest viselő modellek néhány csípőrisza mellett, karádys szipkájukhoz menekülnek.

A folytatásban a pici, piros masnik és a fekete csipkebetétek jutnak főszerephez, hószín trikót és alsót egyként varázsolva ellenállhatatlanul finommá.  A fekete, fehér hímzéssel ékített francia bugyi misztikáját a fűzőrész is erősíti.

RöschA lingerie vonal szerelmeseit fehér fodrokba zárt, balerinás hatású, ujjatlan selyemruhácskák és gyöngysorral passzított selyemköntösök veszik le lábukról, aki pedig a melegítők, szabadidőruhák közül is az elegánsat keresi, az a feketében úszó, fehérrel sráfokkal szegélyezett, Swarovski kristályokból épített logóval díszített kétrészesekben találhatja meg álmai netovábbját.

Végezetül, mintegy levezetésként, laza, sportos darabok következnek, tengerészcsíkos, oldalt enyhén sliccelt háló pólócskák, avagy ugyanezen kreáció színesített, téliesített változatai. Példának okáért, rózsaszín-fekete csíkos póló övvel, fekete nadrággal és pulcsival pároztatva, melyet a felsőrésszel harmonizáló, nyakba hurkolt, rózsaszín-fekete csíkos sál tesz teljessé. A finálét a táncos koreográfia szökellő mozdulatai tetőzik be.

Fiore

FioreTíz éve Szabolcsbákáról indult hódító útjára a Bákatex, mely mára az európai hírű cég, a lengyel Fiore márka kizárólagos magyarországi forgalmazója lett - tudjuk meg Dolezsár Mihálytól. A harisnyákra és zoknikra specializálódott cég kínálata a mindennapitól az extravagánsig terjed, a külcsínen túl pedig, a minőségre is nagy hangsúlyt fektetnek. Bőrbarát, nedvszívó alapanyagok felhasználásával a funkció és az esztétikum harmóniájára törekszenek. Jó hír az erősebb testalkatú nőknek, hogy többé ők sincsenek eltiltva a mintás harisnya viselésétől, a Fiore szerint ugyanis, a jól megválasztott minta akár még karcsúsítani is képes a lábat.

Míg a harisnyák 80-150 DEN-es vastagságig terjednek, zoknikat 20-tól 60 DEN-esig találhatunk a kínálatban, legyünk akár három, akár kilencvenkilenc évesek. A tavaszi kollekció újdonsága, hogy az őszi árnyalatok átnyúltak a rügyfakasztó évszakba, a designt az árnyalat az árnyalatban mikrostruktúra jellemzi, ellentétben a korábbi évekkel, melyek a kontrasztos hatásra építettek. Ami a színkombinációkat illeti, a klasszikus fekete, beige, barna, fehér és „koszos” pasztellszíneken túl, a szezon legdivatosabb árnyalata a világosszürke lesz. Sőt, a világ harisnyatrendjéhez igazodva, idén először, az érzékien csillogó, ezüst lurex-szel készült fuszekliket is megtalálhatjuk a kollekcióban, ahogy természetesen a gyártók a csipkés, mintás és sima combfixekről sem feledkeztek meg.

FioreA Rösch érzéki bemutatója után ismét sötétségben úszik a kifutó, várunk, várunk, míg játékos, olasz dallam nem csendül a kulisszák mögül. Rendhagyó módon a modellek ezúttal nem hagyják el a backstaget, így aztán paraván mögül, izgató pantomim játék keretében ismerkedhetünk a vádlikat takaró, térd alá eső harisnyazoknikkal, a piros, fekete harisnyákra húzott csíkos, sötét alapon mintás pamutzoknikkal, no és persze a fenti kivágásban kalimpáló kacsókra húzott, színes lábravalókkal. Most az egyszer az első sorban ülők kerülnek tagadhatatlanul jobb helyzetbe a hátsóbb traktusokba szorultaknál, egész egyszerűen többet, közelebbről látnak.

Ugyanez áll az "Én táncolnék veled" ritmusaira táncoló férfi és harisnyás női lábakra is, a díszítőmotívumként megjelenő tekergő indákat, virágmotívumokat nehéz messziről kivenni, igaz, a vérbeli tűzes darab, dacolva minden távolsággal, szembeötlően piroslik felénk. Egy szó, mint száz, pazar ötletességgel bíró, de a kivitelezés technikáján még javítható produkciót élvezhetünk végig.

Felina

FelinaA Felina bemutatóját megelőzendő, mindenekelőtt a személyi változásokról értesülünk. 2008. január elsejétől a Felina Hungaria Kft. irányítását két ügyvezető látja el – tudjuk meg a bevezetőből. Az értékesítés és marketing területe Jürgen Wollenschlager úrhoz tartozik majd, magyarországi helytartója pedig, a Felina kereskedelmi igazgatója, Mesterházy Cecília lesz. Az általános vezetést Jancsecz Ági után, Jancsecz Zsolt veszi át.

Ami az előttünk álló tavaszi és őszi szezont illeti, a Felina két új szériával készül. Míg a márciusban megjelenő az egyszerű vonalakra és a funkcionalitásra helyezi a hangsúlyt, előformázott, puha szivacsos, merevítő karikás melltartója trükkös szabásvonalának köszönhetően az extrán nagyméretűeknek is önbizalmat ad, a hűvös évszak dekoratív kreációi a túlfűtöttség jegyében a második bőrként viselkedő alapanyagot, finom itáliai csipkével, nosztalgikus virágmotívumokkal ötvözik majd. Többé a melltartók dörzsmentes, bőrbarát hátsó kapcsai sem okozhatnak problémát, hála a különleges hegesztési technikának.

Színek tekintetében a meleg vanília, a fehér és a homokszínek mellett, a fekete átvariálásra is sort kerítettek a Felinánál, tavasszal a kaviárszürke darabok, ősszel az indigókékek helyettesítik a már unásig hordott éjszínűeket. A 3 éve létező Conturelle márka 2008-ban lilában és zöldben köszönti a telet, a tavaly nagy sikernek örvendő barna alsóneműk pedig idén rózsaszín csipkeborítást kapnak. De természetesen továbbra is megtalálhatók a kínálatban a szatén alapanyagú, Swarovski kristályokkal, apró masnikkal ékített darabok is. A teltebb idomú hölgyek két további újdonságnak örülhetnek, a nagyon mély dekoltázsú darabok mellett, a maxi csípőnadrág is kedvencükké válhat, mely fűző funkcióját úgy alakították ki, hogy ne csak a hasat, de a gyomorrészt is korrigálja.

Svájci sapka és szőrme kepp

FelinaA nyitó tourban sötét svájci sapkás, mellényes, csokornyakkendős szépségek masíroznak sötét fuszeklikban, felöltőjük alatt fehér, ekrü csodák, egyberészes bodyk, francia alsók és tangák lapulnak, a sorból egyedül a rossz lányt megtestesítő Sarnyai Eszter sötétlik ki, szürke kétrészesében.  A fejfedős nyitányra, ha nem is vas-, annál érzékibb, de még mindig keménykalapos ráadás következik a Hammer&Hammer jóvoltából.

A modellek testét fehér csipkével kombinált francia alsó takarja, melyhez a nőies idomokat, dekoltázsokat takaró, finom, hófehér szőrmekepp illik. Eszter feketébe hajló, csipkés bodyjához ellenben, stílszerűen fekete szőr és kalpag társul. A tourban felvonuló, hófehér maxi csípőnadrág a 60-as éveket idézi, akárha a homokóraformát, amfora alkatot erősítő, mostanság igencsak trendi farmere öltene hirtelen fehérneműben testet.

A selymet a csipkével pároztató fehér kétrészeseket aranykesztyű, aranyhajpánt és aranytűsarkú teszi igézővé, no meg az elmaradhatatlan nyaklánc, Valentin nap közeledtével, efféle elmés kiegészítőket, otthon is igénybe vehetünk, persze szigorúan csakis a csábítás érdekében. Bár a látvány nélkülük is magáért beszél, kétségkívül ráerősítenek a hiperszexi hatásra.

FelinaÍgy van ez a Contruelle barnás, rózsaszínes csipkés darabjai esetében is, a lila térdzokni, a minipelerin és a legyezőként használt, lilára színezett tollas készségek felkorbácsolják minden hímnemű érzékeit, akárcsak a lila fehérneműk, melyeket zöld pelerin, zokni és tollas legyező varázsol ellenállhatatlanná.

A hastáncbetétekkel turbózott finálé a varázsos Kelet birodalmába röpít bennünket, mintha szemünk előtt megannyi istennő járná, az emberi lélek fejlődését (is) szimbolizáló hétfátyol táncát. A fekete, fehér és a világoskék, hímzésekkel ékített alsóneműkhöz hímzett fátylak csatlakoznak, melyek a „mutatok is valamit, meg nem is” filozófiájának értelmében, hol sejtelmesen takarják, hol épp ellenkezőleg, közszemlére bocsátják a lágyan ringó csípőket, hosszú, formás combokat.

Fotók:

Fotók a Rösch fehérneműiről a Fehérnemű A-tól-Z-ig bemutatón - Béke Hotel, 2008-01-04

Fotók a Fiore harisnyabemutatójáról a Fehérnemű A-tól-Z-ig bemutatón - Béke Hotel, 2008-01-04

Fotók a Felina fehérneműiről a Fehérnemű A-tól-Z-ig bemutatón - Béke Hotel, 2008-02-04

További cikkek a témában:

Portréinterjú Sarnyai Eszter, topmodellel

Fehérnemű A-Z-ig, azaz Rösch, Felina és May fehérneműbemutatón jártunk (február 11.)

Mindent a Fehérnemű A-tól Z-igről a HazaiDivat.hu portálon

Mindent a Röch-ről a HazaiDivat.hu portálon

Mindent a Felináról a HazaiDivat.hu portálon


Írta: MZ , Dátum: 2008-02-14






ALMAF