A Societá 200708 ŐszTéli kollekciójának divatbemutatóján jártunk (október 5.)

S ha itt az ősz, akkor nem csak a fák öltöznek szép, színes ruhákba, de bizony nálunk, embereknél is új kollekcióval rukkol elő a divatvilág minden szereplője


Societá 2007Itt van az ősz, itt van újra…

S ha itt az ősz, akkor nem csak a fák öltöznek szép, színes ruhákba, de bizony nálunk, embereknél is új kollekcióval rukkol elő a divatvilág minden szereplője, legyen bár elegáns, sportos vagy bohém, drága vagy a még annál is drágább vonal képviselője. Mi sem voltunk restek, s felkerekedtünk, hogy meglessük a Societá (ejtsd: szocsiétá) 2007/08 Ősz/Téli kollekcióját, amely a Wiener Kaffeehaus asztalai között debütált, a rózsadombi Rózsakert Bevásárlóközpont első emeletén.



Multikulti

Bécsi kávéház és olasz ruhák, ez aztán a multikultrális program, de miért is lenne ez probléma, hiszen a legjobb dolgok a keveredésekből jönnek létre, vegyük csak a sok összetevős koktélkreációkat!

A kávézó bejáratnál kovácsoltvas pergola állta útját a vendégeknek, ahová csak gondos névegyeztetés után nyerhetett bebocsátást az érkező. Odabent a vörös és sötétnarancs falakat stukkók ékítették, szétszórva kerek, valóban bécsi hangulatot idéző asztalkák és székek sorakoztak. A terem közepén néma zongora árválkodott, a sarokban pedig hatalmas bőr ülőgarnitúra trónolt, azok kedvéért, akik valódi komfortra vágynának, vagy nagyobb társasággal érkeznek.

Olasz módi

Societá 2007A backstage világának - ahol a modellek készülődtek, és a ruhák már egymás mellett sorakozva várták a premiert – maga a Societá üzlete adott otthont, fekete leplekkel gondosan elfedve titkát a kandi tekintetek elől. Itt beszélgettem Balla Edit üzletvezetővel, a legújabb olasz módiról.

Ekhó: Mit jelent maga a szó: Societá?
Balla Edit: Olaszul annyit tesz, társulás, társaság.

E: Mióta vagytok jelen Magyarországon?
BE: A Societá Olaszországból indult, és 5-6 éve érkezett hozzánk.

Societá 2007E: Kiknek ajánljátok ezeket a ruhákat?
BE: Leginkább a fiatal nőknek, elsősorban a 20-30 év közötti korosztálynak. Ők a legmerészebbek, akik nem félnek megmutatni magukat. Voltaképp ez a lényeg! Nem a kor, hanem a merészség. Mindenféleképp a nőies nők alkotják a célközönségünket.

Ezt azonnal be is bizonyították az érkező modellek, akik kifutó híján, a vendégek asztalai közt kialakított „ösvényen” vonultak fel, s a dinamikus zenére lépegetve, hatalmas napszemüvegeik mögül – a ruhákhoz illő felsőbbrendűséggel – messze elnéztek felettü(n)k.

A kollekció kezdő darabja, első ránézésre, konzervatív kabátkának tűnt, ám ahogy viselője közelebb libbent hozzám, jól láthattam rajta a már korántsem mindennapinak mondható strasszokkal kirakott gombokat, amelyek igazán elegánssá és feltűnővé varázsolták ezt a „szokványos” ruhadarabot, nem kevésbe, mint a hozzá viselt ocelotmintás sál.

Szőrme, lakk és sok-sok csillogás

Societá 2007E: Férfiak számára nem kínáltok ruhákat?
BE: Nem. Mi kifejezetten a hölgyeket szeretnénk öltöztetni. Ehhez pedig minden megtalálnak nálunk. Nem csak ruhákat, hanem cipőket, öveket, táskákat…még ékszereket is. Bármit, tetőtől talpig!

E: Mi jellemzi a Societá ruháit?
BE: Merészség mindenben. Vonalvezetésben, anyagokban, kiegészítőkben. Az összes ruhánkon van valami plusz: egy strassz kirakás, vagy maga a gomb különleges rajta, egy szőrméből készült mandzsetta… valami, ami feldobja, megfűszerezi az adott darabot. Nálunk egyszerű felső, nadrág, ruha nem létezik.
A idei ősz/téli kollekció egyik jellegzetessége a valódi szőrmék használata. A kabátok rókaszőrrel, nerccel kombináltak, tehát ezek nem bundák, a szőrme csak díszítés. Nagyon divatos - és egyben praktikus is - a kivehető bélés. Például olyan zakók, amelyek enélkül is hordhatók, de ha bejön a hideg, akkor visszagombolhatjuk bele, és máris kész a kiskabát. Sokszor ez a bélés egészen más színű, mint maga az alapruha, ez is egyfajta különlegességet kölcsönöz az adott darabnak. Ráadásul nálunk még a sportos viseletek is elegánsak, nőiesek.

Societá 2007E: Színekben és anyagokban mi lesz a 2007/08 Ősz/Tél slágere a Societánál?
BE: Nagyon domináns a piros, az ocelotminta, és még mindig az arany, bár már egyre több ezüstöt is láthatunk. A lényeg, a csillogás! Még a ballonkabátok is ilyen anyagokból készülnek. Nagyon divatos a szőrme, a lakk és ismétlem, bármi, ami csillog. Egy egyszerű felsőt is meg lehet bolondítani apró, köves berakásokkal… vagy magába az anyagba szövünk bele fényes szálakat, s így máris egészen új, merész darabokat kapunk. Nálunk fontos az egyediség, a minőség, ezért is dolgozunk kizárólag Swarovski kövekkel.
A Societá ruhákat tudni kell viselni. Azoknak valók, akik mernek kimenni az utcára, és megmutatni magukat. Ezek a nők meg is találnak minket, terjed köztük a hírünk. Szépen ki is alakult a törzsvásárlói körünk.

Kövekből pedig valóban nem volt hiány ezen a bemutatón, ahogy szőrméből sem. A lakk már diszkrétebben jelentkezett a szoknyákon, nadrágokon: vékonyka csíkként kúszott végig a ruhák oldalán. Persze a csizmák közt is akadtak bőven lakkosak, ocelotmintásak, hatalmas arany csatokkal, arany zsinórozással díszítettek. A farmerszoknyákon arany szegések és gombok fénylettek, ahogy az egyszerű fehér blúzocskát is ez a bravúr tette felejthetetlenné.

A bemutatón megnyugodhatott mindenki, mert bebizonyosodott, hogy még mindig divatosak mind a minik, mind pedig a hosszabb fazonú szoknyák, s nadrágból is választhatunk „normál” szabásút vagy olyat, amelybe csak cipőkanál segítségével varázsolhatjuk bele magunkat, a férfiak nagy örömére.

Societá 2007S ha már a merészségről beszéltünk, mint a Societá legfőbb jellemzője, jöttek is sorra az ezen filozófiához hű darabok. Piros/arany ocelotmintás kabátka szőrmeszegéllyel, fényes, ezüstösen kék ballon hatalmas aranyszín övvel, lakkcsizma strasszokkal kirakott tűsarokkal, szőrmével kombinált lábbeli, arany ocelot kezeslábasnak tűnő, de valójában kétrészes együttes.

A szűk nadrágokat hol beletűrték a boka- és térdcsizmákba, hol a fordított megoldást alkalmazták. Az igazán nőies darabok sem hiányoztak a bemutatóról. Ezüstszín extra mini, csilli-villi lila felsővel, fekete aszimmetrikus aljú ruhácska, amely elől éppen csak combtőig takart. A halszálkás, konszolidált szoknyát és térdnadrágot a csípő külső oldalán végigfutó lakkszegés bolondította meg, míg a decens fekete nadrágkosztümöt az ocelotmintás sál és csizma, valamint a hatalmas inkognitó-napszemüveg.

E: Budapesten kívül hol vagytok még jelen az országban?
BE: Győrben, Kiskunhalason és Miskolcon.

E: Ha valaki lemaradt a mai bemutatóról, hol láthat titeket újra?
BE: Ezt a kollekciót már csak az üzleteinkben. Évente csak kétszer, tehát szezononként rendezünk divatbemutatót, a következő 2008. áprilisára várható, amin majd a 2008 tavasz/nyári kollekciónk vonul fel.

Fotók a Societá 2007/08 Ősz/Téli kollekciójának divatbemutatójáról - Rószakert Bevásárlóközpont, 2007-10-05

Fotók a Societá 2007/08 Ősz/Téli divatbemutatójának backstage-éről, közönségéről - Rószakert Bevásárlóközpont, 2007-10-05

Mindent a Societáról a HazaiDivat.hu portálon

 


Írta: Ekhó , Dátum: 2007-10-24






ALMAF