Veet Elite Model Look Hungary 2007 döntő (szeptember 14.)

A divatszakma egyik legrangosabb modellfelfedező versenyének a Bed Beach (Hajógyári-sziget) adott otthont.


Veet <a href='/elite-model-look.html' title='Elite Model Look'>Elite Model Look</a> Hungary 2007Nyugalomsziget, Modellparadicsom

A divatszakma egyik legrangosabb modellfelfedező versenyének a Bed Beach (Hajógyári-sziget) adott otthont. A Veet Elite közel 40 országban képviselteti magát, Giselle Bündchen mellett Cindy Crawford, Claudia Schiffer is az EML csapatának köszönheti kezdeti sikereit. A Visage Model Management és a HD Group Kommunikációs Ügynökség szervezte hazai döntőn 10 város legszebbjei szálltak ringbe, akik közül a legattraktívabbnak választott Szikszai Johanna majdan a világversenyen képviselheti Magyarországot. Már maga a helyszínválasztás is pazar! Feszített tükrű medence, nyurga pálmafák, homokdűne fogad az előtérben, megnyugtatóan fehér ülőgarnitúra és vörös kárpit ízléses együttese gazdagítja, mécsesek milliói ragyogják tele a belteret. A minden exkluzivitást felülmúló Bed Beach lehetne akár a nyugalom, akár Prospero elvarázsolt szigete is, a Veet Elite Model Look döntőjén, mégis inkább felbolydult modellparadicsomra emlékeztet.



Intro

No nemcsak, mert a bírák között a vörös démon szupermodell, Vámosi Viki mellett, ott találjuk Tombor Sarolta sminkmestert, a Hairclub képviseletében, Tüzes Tamás mesterfodrászt, Lakatos Márk stylistot, az Év Tervezőjének választott USE unused tervezőcsoportból Tóth Andrást vagy a megjelenésére mindenkor adó, prémbe burkolózott modellügynököt, Kajdi Csabát no és nem mellesleg az Elite Model Look képviseletében Németországból érkező zsűri elnököt, de, mert akár a VIP szektorra, akár a színpad körüli térre vetjük pillantásunkat, körös-körül a szakma krémje poharazgat. Igaz, nehéz is az ínycsiklandó koktéloknak ellenállni. De azért akad kivétel!

Herczeg Zoltán divattervező kedvesével, beszélgetéssel próbálja elütni a döntő kezdetéig hátralévő perceket, mások a legalkalmasabb helyre vadászva, még az utolsó minutumban is a kifutó körül köröznek, sétálgatnak le-fel, ahogy azt Hajdú Péter, vagy Kasuba L. Szilárd is tette…

Mutasd a lábad, megmondom ki vagy!

És lőn! A nagy várakozásnak egyszer mégiscsak vége szakad, elsőként az ex-Vivás Piringer Patrícia, az est bájos konferansza lép kifutóra, trendi charlston ruhájában. Rövid bevezetője után végre a tizennégy szépséget is megcsodálhatjuk, a jövő reménységei szexi selyem forrósortban és hófehér pólócskában, melyet a Veet Elite impozáns logója díszít, váltják egymást a színen. Az átlagéletkor, ahogy azt Patrícia sem mulasztja el megjegyezni,  Veet <a href='/elite-model-look-hungary.html' title='Elite Model Look Hungary'>Elite Model Look Hungary</a> 2007"16 és fél", de azért a zömében barna, nyakigláb, táncos-balettos múlttal rendelkező modelljelöltek között, akad „idősebb”, egyetemista is.

„A lányok többsége még nem állt közönség előtt” – hallgatjuk tovább az ismertetőt, ahhoz képest, mit ahhoz képest, az égimeszelő szépségek profin vonulnak a kifutón. A második, Magistral fürdőruhás tour sem csorbítja senki önbizalmát, ilyen idomokkal persze, nem csodáljuk. A falatnyi arany bikini, még mezítláb is egytől-egytől csinosan mutat a döntősökön, ha a lelkes közönségen múlna, bizony vissza is tapsolná a bombázókat. De hiába a füttyögés és a lázas tenyércsapkodás, igazodni kell a koreográfiához, rövid hatásszünet után, ismét reflektorfényben úsznak a világkarriert jelképező színpad deszkái.

Egy falat tél az őszben…

Veet Elite Model Look Hungary 2007 A következő tourban Bíró Eszter sanzonjaitól övezve, már párducléptű, egyenesre vasalt, fényes hajkoronájukat lobogtató, femme fatale-ok vonulnak előttünk Vágó Réka mesebeli tűsarkúiban, igéző tekintetükkel bombázva a zsűrit és az egybegyűlteket. A testhez álló fekete kezeslábasok fölé, egy falat telet lopva az őszbe   - kinek-kinek, mintha csak ízlése diktálta volna -, hófehér, párducmintás, rövid vagy hosszú fazonú, derék tájt övvel karcsúsítható, földet seprő kapucnis bundát húztak a lányok. A taps, ha eddig nem is, most már végleg állandósul.

Igaz, ha valaki, nanushka meg is érdemli. Ha személy szerint ezúttal nem is neki, mindenképp tehetségének, zsenijének szól a vivát, melyet lenyűgöző designerdarabjai váltanak ki a nagyérdeműből.

De még mielőtt sor kerülne a minibemutatóra, Bíró Eszter szuperprodukciójára újabb szuperprodukció következik, az egykori Veet Elite Model Look Hungary 2007megatáncosok maroknyi csapatának frenetikus tánc showja. A parkett ördögei és ördögleányai ezúttal a hely designjához- szelleméhez igazodva talpig hófehérben szaltóznak a plafonig.

Aztán valóban a még mindig hipertrendi hagymafazonú ballonokkal párosított fekete cicanadrágoké lesz a főszerep, nemkülönben a buggyos, pöttyes esőkabát is ennivalóan édes lolitát varázsol a versenyzőkből. De az épp csak térd alá eső, ugyancsak hagymaszabású fekete ruháknak sem lehet ellenállni, cicanadrággal vagy nélkül, egyaránt kitűnően mutatnak a jövő modellgenerációján, akárcsak a hátsó fenékrésznél felszabott selyemzakó, melyhez a lá nanushka, csakis fekete selyempantallót ildomos viselni.

„Ki nyer ma?”

A kulisszatitkokba, egy, az átöltözés idejét kitölteni hivatott, kisfilm erejéig pillanthatunk be, csupa farmeros, de smink nélkül is igézően szép tini mosolyog ránk az óriás projektorról. S bár bánjuk, egyszer minden jónak vége szakad, nemcsak az alkalmi mozival járunk így, bizony a modellfelfedező verseny is fináléjához közelít. A szabály alól sajnos, a Veet Elite Model Look sem lehet kivétel!

Veet Elite Model Look Hungary 2007 A rendezők, mintha csak a minden egy szofisztikáját tartanák szem előtt, a befejezésnél visszatérnek a kezdetekhez, a 14 döntős lányzó ismét a már jól ismert, fekete selyemsortban és hófehér pólócskában feszít. A minden korábbinál visszhangzóbb taps kis híján a dobogósok nevét is túlharsogja, de hogy az ajándékokét igen, az biztos.

A harmadik helyezettnek kikiáltott Anita és a másodiknak választott, kristálytekintetű Krisztina a barnák táborát erősíti, míg a Törökországban megrendezésre kerülő, nemzetközi versenyen Magyarországot képviselő Johanna, igazi klasszikus szépség, a sötétszőkékét. Ragyogóak, szemtelenül fiatalok, kifutóra termettek mindhárman!  - de ezt nyugodtan kijelenthetnénk, akár az egész, döntős mezőnyről is.

Futottak még…

Donkó ZsuzsannaDonkó Zsuzsannának, a modellkedéssel egykor szintén kacérkodó Köles Judit költő, ékszerkészítő unokahúgának ezúttal nem sikerült az élbolyba kerülnie, lelkesedéséből mégsem vesztett szemernyit sem.

MZ: Milyen elvárásokkal neveztél az Elite Model Look modellfelfedező versenyére?

Donkó Zsuzsanna:
Igazából nem voltak elvárásaim, a castingra is úgy jutottam el, hogy egy barátnőm felhívott aznap délelőtt, nincs-e kedvem elkísérni. Talán a kíváncsiság vezérelt, amikor igent mondtam. Másnap délelőtt vissza is hívtak, hogy bejutottam az elődöntőbe, a barátnőmnek viszont sajnos nem sikerült.

MZ: Ez volt az első ilyen jellegű megmérettetésed?
DZS:
Igen, ez volt a legelső.

Donkó ZsuzsannaMZ: Korábban modellkedtél már, vagy abszolút kezdőként kerültél a kifutóra?
DZS:
Nem modellkedtem még, innentől kezdve pedig, meglátjuk majd, hogyan tovább, keresni fognak-e, lesznek-e további tervei velem az ügynökségnek, aki a verseny lebonyolításában is részt vett.

MZ: Mivel foglalkozol egyébként?
DZS:
Az ELTE Tanítóképző Főiskolájára járok, vizuális nevelésszakra, ami ugye a rajzzal és a különböző művészeti ágakkal áll kapcsolatban. Egyébként alsós tanítónéni leszek, ha végzek.

MZ: A modellversenyre visszatérve, hogy zajlott a felkészítő tábor?
DZS:
Balatonkenesén voltunk mind a tizennégyen, neves fotósokkal, fodrászokkal, stylistokkal és sminkesekkel dolgozhattunk együtt, többek között Hajdu Andrással, Kókai Mátéval. Óriási élmény volt, részben azért is, mert itt estem át a beavató fotózásomon is, korábban nem adatott meg, hogy ilyen téren kipróbáljam magam.

Donkó ZsuzsannaMZ: Születtek maradandó barátságok?
DZS:
Igen, mindenképp. A lányokkal azóta már voltunk közösen tornázni, szórakozni, sőt a rendezők is nagyon aranyosak voltak, velük is sikerült barátságot kötni. Hogy a későbbiekben mennyire lesznek tartósak ezek a kapcsolatok, az persze a jövő zenéje.

MZ: Voltak sejtéseid a verseny kimenetelét illetően?
DZS:
Éreztetni nem éreztették velünk, hogy kinek van leginkább esélye a győzelemre, de egy ilyen szituációban, azt hiszem, az ember ösztönösen mérlegel. Volt egy sanda gyanúm, hogy Johanna lesz az első, de nálam az első háromban mindenképp benne volt. Nagyon szép lány, nagyon jó képek születtek róla, rettenetesen élvezte ezt az egészet. Azt gondolom, ez a pálya tényleg neki való, ő egy igazán mosolygós, belevaló, vidám lány.

A zsűri véleménye

MZ: Elégedett-e a verseny kimenetelével?
Kajdik Csaba:
Igen, minden szempontból elégedett vagyok a verseny kimenetelével. Olyan lány nyerte a versenyt, aki arra abszolút méltó. Johanna korban is abszolút ott van, mindössze 16 éves, 174 cm, igaz, lehetne egy picit magasabb, de talán még belefér az idejébe, hogy azt a hiányzó 2 centimétert megnője.

MZ: Mennyire volt nehéz helyzetben a zsűri a döntésnél? Voltak széthúzások?
KCS:
Ami igaz, az igaz, voltak viták a zsűriben, sokan a második helyezettet, Krisztinát szerették volna kihozni elsőnek. Végül a zsűri elnöke, Michaela döntött a győztes kilétéről.

MZ: Esélyesnek tartja Johannát, hogy a világversenyen is megállja a helyét?
KCS:
Igen, esélyesnek tartom, bár a magam részéről megfordítanám ezt a kérdést, véleményem szerint Magyarországnak semmiféle szégyellnivalója nem lesz a világversenyen, ismét nagyon szép lány vesz majd részt a nemzetközi döntőben. Az, hogy ott végül, hogy fogunk szerepelni, esélyesek leszünk-e a győzelemre, nagyban függ persze a többi, 70 országból érkező lány megjelenésétől, felkészültségétől is.

És végül, de nem utolsósorban, aki mindent vitt…

Szikszai JohannaMZ: Milyen elvárásokkal neveztél az Elite Model Lookra?
Szikszai Johanna:
A versennyel kapcsolatban nem voltak különösebb elvárásaim, a barátnőim mentek el az előválogatásra és vettek rá engem is, hogy társuljak. Maga a verseny úgy zajlott, ahogy elképzeltem egy ilyen bemutatót. Minden nagyon igényes volt és a szervezők mindent biztosítottak nekünk.

MZ: Számítottál a győzelemre? Milyen érzés befutónak lenni?
SZJ:
Mindenki latolgatta az esélyeit, és sokan kérdezgettek is minket, hogy kiket tartunk igazán esélyesnek. Persze a válasz elől mindig kitértünk és a "mindenkinek egyenlő esélye van" mondattal tereltük el a szót. Természetesen nagyon örülök a helyezésemnek. Majd meglátjuk Törökországban, hogy a zsűri jól döntött-e – mosolyog.

MZ: Korábban is modellkedtél?

SZJ:
Korábban nem modellkedtem még, úgy is mondhatnám, hogy kezdő vagyok. A fotózás terén annyi tapasztalatom már volt, hogy van saját portfolióm, ami egy napig készült, és ennyi idő alatt belepillanthattam ebbe a világba... Most már sokkal tapasztaltabbnak tartom magam, ami igazán jó érzés.

Szikszai JohannaMZ: Hogy érezted magad a felkészítő táborban, sikerült maradandó barátságokat kötni?
SZJ:
A tábor nagyon tetszett mindenkinek. Sokat fotóztunk és rendesen el is fáradtunk, de nagyon jól összekovácsolódtunk. Mi lettünk a Halálos EML Csapat – nevet. A táborban én a fiatalok közé tartoztam, mivel mindössze 16 éves vagyok, de a korkülönbségek ellenére is nagyon jól kijöttünk a csajokkal...

MZ: Egyébként mivel foglalkozol, mi szeretnél lenni, ha nagy leszel?
SZJ:
Békéscsabán tanulok  a Rózsa Ferenc Gimnáziumban, nyelvi osztályon. Most végzem a 11. osztályos tanulmányaimat. A középiskola után mindenképpen egy egyetemet veszek célba. Jelenleg két irány érdekel. Egyrészt szívesen lennék ügyvéd. Másrészt jól beszélek angolul és németül, valamint most kezdek franciául tanulni, egyszóval imádom az idegen nyelveket, úgyhogy szívesen tanulnék tovább turisztikai, külkereskedelmi vonalon is.

Szikszai JohannaMZ: Készülsz a nemzetközi megmérettetésre?
SZJ:
Különösebben még nem készülök. A Visage-os szervezőkkel tartom a kapcsolatot, ők értesítenek mindenről. Ha jól tudom, akkor Törökországba a verseny előtt körülbelül egy héttel már ki kell mennünk.

MZ: A modellkedésnél maradva, van olyan reklámkampány, amelynek szeretnél az arca lenni? 
SZJ:
Mivel sportoló vagyok, nagyon szívesen lennék benne sportreklámokban. Imádom a ruhákat, ezért a ruhafotózások és -reklámok is nagyon érdekelnek.

MZ: Kedvenc külföldi, hazai modelled?
SZJ:
A legjobban Jemmát és Gisele Bündchent szeretem. Meg Naomi Campbell lábait! A csontikért nem rajongok.

Elite Look of the Year 2007 döntő - Hajógyári-sziget, Bed Beach, 2007-09-14
Az Elite Look of the Year 2007 döntő Magistral bikini tourja - Hajógyári-sziget, Bed Beach, 2007-09-14
Az Elite Look of the Year 2007 döntő Bunt bunda tourja - Hajógyári-sziget, Bed Beach, 2007-09-14
Az Elite Look of the Year 2007 döntő nanuska tourja - Hajógyári-sziget, Bed Beach, 2007-09-14
Az Elite Look of the Year 2007 döntő backstage-e - Hajógyári-sziget, Bed Beach, 2007-09-14


Írta: MZ , Dátum: 2007-09-28






ALMAF