Születésnapi A Nő Négyszer divatbemutató volt a budapesti Gödör Klubban

Ötödik születésnapját ünnepelte az A Nő Négyszer divattervező formáció 2006. szeptember 30-án a budapesti Gödör Klubban.


A Nő NégyszerÖtéves a négy

Ötödik születésnapját ünnepelte az A Nő Négyszer divattervező formáció 2006. szeptember 30-án a budapesti Gödör Klubban. Ez alkalomból több, mint harminc kreációt  - a régebbi és vadonatúj - láthatott a szombat este összegyűlt közönség a Design Hét egyik helyszínén. Aki már korábbról ismerte a négy nő, Bucsuházy Piroska, Kolyvek Antónia, Körtvély Adrienne és Teigesser Magdolna szupernőies ruháit, az, tudta, mire számíthat, aki először volt jelen, annak a cím árulkodott: ’Szeszély! Vagy amit akartok’.



A bemutató valóban azt nyújtotta, amit a címe ígért. Szupernőies ruhákat, csipetnyi frivol árnyalattal, szexis, de nem kihívó összeállításokat, különleges részletekkel gazdagítva.  Az anyagválasztás is a nőiességre teszi a hangsúlyt, gyönyörű selymeket, libbenő muszlinokat, áttetsző organzákat láthattunk, s még az amúgy férfias szövetnek számító esterházy kockás is ’megbolondult’ a hozzátársított bordó csipkétől. A szeszélyt a merész anyagtársítások és az olyan kiegészítők jelentették, mint a szőrmegallér és a muff, a marabutoll, a pomponok, a horgolt virágok, a sok-sok szalag alkalmazása, vagy az olyan meglepő részletek, mint a harisnyatartócsat a blézeren.

A Nő NégyszerA színek között megjelent a szezon favoritjaként a barna, a lila árnyalatai, a metálszínek, és az örök klasszikus fekete- fehér. A formai megoldások szintén a romantikus-nőies vonalra teszik a hangsúlyt, nagyon jellegzetesek a hátnélküli felsők szalagokkal, zsinórokkal összefogva, de a fodrokat, godékat, lágyan omló kelméket néhány szigorúbb darabbal ellenpontozzák, például sok gombos, katonai stílusú kabátkával.

A nagysikerű bemutató után arról beszélgettünk a négy divattervezővel - Bucsuházy Piroskával, Kolyvek Antóniával, Körtvély Adrienne-nel és Teigesser Magdolnával -, hogy mennyire tekinthetjük az öt év összegzésének a látott bemutatót. Kiderült, hogy régebbi kollekciókból való darabokat is felhasználtak, de persze nem ugyanúgy, hanem más társításban, hiszen az alapkoncepció is ez, a folytatásos ruhatár. Vagyis az újabb kreációk passzolnak a régebbiekhez, így lehet lépésenként felépíteni egy átgondolt ruhatárat is. A jól bevált formákat továbbviszik, újabb variációkban jelenítik meg. Ahogy a bemutató címe mutatja, megjelenik a szeszély, a ruhadarabok és anyagstuktúrák merész párosítása, játék a kiegészítőkkel, mindez bevethető, ha egy kis feltűnésre vágyunk. De ott van a ’Vagy amit akartok’, ha kedvünk úgy hozza ugyanazt a ruhadarabot szolidabb darabokkal kiegészítve egész más hatást érhetünk el.

Mondom nekik, nem is tudom, melyik ruha kié volt, sehol sem tört meg, végig egységes volt a divatbemutató. Ennek nagyon örülnek, mondják, hiszen épp ezt szeretnék elérni. Már olyan jól ismerik egymást, hogy miután kitalálják az új kollekció címét, látatlanban is tudják, hogy egy terv sem fog kilógni a többi közül. Nem a napi trendeket követik, hanem saját elképzeléseiket vetik papírra. Ami az anyagokat és a színeket illeti, itt figyelik az aktuális divatot. A textieleket közösen választják ki, ez is egységet visz a kollekcióba. Mind a négyen foglalkoznak mással is, de az igazi öröm számukra a tervezés. Látni, ahogy a papírra rajzolt terv megelevenedik a kifutón, ahogy libben a szoknya, és persze van benne egy kis szeszély. Vagy amit akartok.


Írta: Klára , Dátum: 2006-10-04






ALMAF